Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

Långa bussturer, Las Vegas och Grand Canyon!

Av Emilia - 23 augusti 2013 08:06

Nu har jag äntligen lite tid att uppdatera! (även om jag är världens tröttaste, så om det är lite skrivfel här och var så vet ni varför!)
Efter att vi sovit vår andra natt på "The Yosemite Bug Lodge" så var det på tisdagen dags att åka vidare! Vi åt frukost och sedan skulle vi lasta in alla våra tunga väskor i trailern som är fasthakad till vanen. Vi var tvungna att putta trailern för att kunna haka på den på vanen, då parkeringen var liten. Jag och Emma började putta på vanen, och det gick för enkelt - vi hör hur alla börjar skrika "STOOOOOP", och sen hör vi en smäll. Vi råkade ta i lite för hårt, så trailern krashar rakt in i vanen. Som tur var så var dragkroken i vägen och bilen klarade sig. Vi alla satte oss i vanen, vår guide Liv vänder sig om mot oss alla och säger "Okay people, do not fuck with team Sweden, they have unhuman strength".
Vi körde många mil denna dag, och när det var dags för lunch stannade vi vid ett mackmakeri som hade glutenfritt bröd (total lycka). Vi tog med oss mackorna och åt dem i vanen, då vi fortfarande hade många mil att köra. Vägen till Las Vegas var lång och det var varmt i vanen. Utanför våra bilfönster skymtade öken så långt ögat kunde nå, och tröttare blev vi. Det är även längs denna långa väg som filmen "Rango" utspelar sig (den animerade filmen med Johnny Depp).
Efter 9 långa timmar var vi äntligen framme i Sin City - Las Vegas! När vi steg ur bilen var det som att gå rakt in i en vägg av värme. Asfaltet var så varm att det brände genom skorna, det var till och med jobbigt att andas. 
Vi fick varsin rumsnyckel och jag och Emma släpade upp våra tunga ryggsäckar till vårt rum på hotellet Super 8. Rummet var kanonbra och hade två stora queensize-sängar, så vi spred ut våra saker ordentligt över rummet.
Vi duschade och gjorde oss i ordning och gick sedan till The Strip (den stora gatan i Las Vegas) och tittade beundransvärt runt i denna uppgjorda, men häftiga, stad. Vid denna tidpunkten var klockan 21, solen hade gått ner och det var 41 grader ute. Helt galet. Sedan gjorde vi något som vi sett fram emot  länge -  gick loss på all-you-can-eat-buffén på Monte Carlo. Det fanns så mycket olika maträtter att välja på, allt från kinamat till skaldjur, olika kötträtter till italienskt. Vi tog två jätteportioner med mat, sedan var jag tvungen att knäppa upp byxorna för att kunna andas. Då åt vi av efterrättsbuffén, bestående av glass, olika sorters kakor, frukter, jello, mm.

Med vår livs matkoma vandrade vi vidare i Vegas, såg blanda annat vattenshowen vid The Bellagio, innan det var dags att gå mot hotellet för att få lite sömn innan morgondagens äventyr. 
Igår vaknade vi ganska tidigt, gick och åt frukost i hotellets restaurang, sedan skyndade vi oss iväg till bussen som skulle hämta upp oss för att ta oss till "The Vegas Machine Gun Experience".  Väl framme på skjutbanan valde vi vilka vapen vi ville testa. Eftersom att några av oss inte fyllt 21 år än så fick vi "nöja" oss med att avfyra pistoler och gevär. Sjukt häftig upplevelse! Mannen som hjälpte vår grupp med vapenhanteringen var mycket imponerade av de svenska tjejerna (Emma & jag) och vår pricksäkerhet.  Efter att vi skjutit klart åkte vi tilbaka till hotellet, bytta våra svettiga kläder till bikini och la oss nere vid hotellets pool ett tag, vilket var välbehövligt! Vi gick sedan och duschade och gjorde oss i ordning för att möta upp resten av vår grupp för att äta mat i restaurangen på hotellet.
Alla samlades sedan i ett av rummen som vår grupp bodde i och förfestade, och taggade upp för partybussen som skulle hämta upp oss någon timme senare. Partybussen var rolig och riktigt häftiga med alla blinkande ljus, displayer och musik. Dock var det folk på bussen (som inte tillhörde vårt gäng) som man kunde bli fullständigt galen på, INTE på ett positivt sätt. Vi åkte iallafall runt i Las Vegas och stannade vid häftiga ställen för att ta kort. Sedan släpptes vi alla av vid the Bellagio två timmar senare. Några fick för sig att bada i fontänen utanför, medan vi andra skrattade och lärde känna varandra, då vi varit ganska stela mot varandra tidigare under veckan. Vi vandrade vidare mot "The Venetian", ett häftigt ställe där de byggt upp Venedig inomhus! Väldigt verklighetstroget. Konstigt att komma in till dagsljus när det var mörkt utomhus. Efter att ha utforskat Las Vegas gator länge drog vi oss tillbaka mot hotellet.

Idag var vi väldigt trötta då vi hade fått få timmars sömn. Folk som knackade på fel dörrar och andra som spelade tv:n på högsta volym i rummet bredvid blev en sådär kul start på den långa dag som vi hade framför oss. Vi åt frukost i restaurangen på hotellet och satte oss sedan i den stekheta vanen som skulle ta oss mot vårt nästa mål, Grand Canyon. På väg dit stannade vi vid Route 66 och åt på "The Roadkill" (mysko namn, har förmodligen ätit överkörda djur till lunch idag). Maten var helt okej, men eftersom jag fick vara utan tortillabröd, som fanns till alla rätter, så blev jag inte riktigt mätt (det är ju i och för sig ganska sällan jag är riktigt mätt). Efter det kollade vi runt i den lilla "staden" som var uppbyggd runt route 66. Väldigt annorlunda ställe med mycket häftiga gamla byggnader och bilar. Detta stället är även där filmen "Bilar" (by Pixar) utspelar sig! De hade även riktigt bilar som såg ut som de animerade bilarna i filmen.
Vi körde våra sista mil till stället där vi bor över natten, The Red Feather, ca 10 minuter från Grand Canyon. Vi la våra väskor i våra rum, sedan åkte vi till Grand Canyon för att se solnedgången. Vilket fantastiskt ställe, galet vackert med det röda klipporna som sträckte ut sig i den massiva dalen. Livrädd för att ramla ner och slå ihjäl mig, tog jag många bilder som är uppladdade längre ner i detta blogginlägg. Väldig häftig upplevelse att se hur solens sista strålar färgar hela Grand Canyon i en röd-orange nyans. 
Vi styrde vår lilla van mot ett pizzaställe här i Grand Canyon Village som till min stora lycka även gjorde pizzor med glutenfria bottnar. Njöt av vartenda tugga på den kanongoda Hawaii-pizzan som satt mer än fint efter den lättare lunchen. 
Nu ligger jag och Emma i våra sängar och det är dags att sova. Imorgon väntar en lång bilresa som ska ta oss till Lake Havasu! Kommer förhoppningsvis bli en rolig dag, och även vår näst sista dag på denna roadtrip genom västra USA. Sedan väntar 4 härliga dagar i Los Angeles! Ha det fint där hemma!
Bilder från Las Vegas, Route 66 och Grand Canyon:


                                      

 
 
Ingen bild

mamma

23 augusti 2013 10:19

Vilken fantastisk resa ni gör! Grand Canyon är makalöst vackert, många år sedan jag var där men minns fortfarande känslan att stå där och se ut över klipporna!

Bamsekramar!
mamma

Emilia

23 augusti 2013 18:51

Det var sjukt häftigt! Solnedgången var vacker (även om det var lite molnigt).
Kramar i mängder!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 5 maj 2014 16:38

8 dagar har vi nu tillbringat i Malaysia, och vi är nu i Kota Bharu, vårt tredje stopp i Malaysia. Den senaste veckan har varit riktigt härlig och väldigt, väldigt varm. Vi har varit nära att drabbas av svettdöden ett flertal gånger, vi har fotografe...

Av Emilia - 27 april 2014 14:58

Det har varit några intensiva dagar sedan jag senast bloggade, och jag har hunnit att tillbringa både dagar i Sydney och rest vidare till nästa destination på denna resa, Singapore. Jag tog nattbussen från Coffs Harbour i tisdagsnatt. Det var en jobb...

Av Emilia - 22 april 2014 09:01

En vecka har snart gått sedan jag lämnade Byron Bay och tog bussen til Yamba. Många härliga vänner har jag träffat sedan dess, och jag har också upptäckt ett av mina favoritställen här i Australien.Jag anlände sent till Yamba i onsdags, där jag check...

Av Emilia - 16 april 2014 09:55

Tre dagar har nu passerat här i Byron Bay och jag sitter nu och väntar på bussen som ska ta mig till Yamba senare ikväll.Det har mestadels ösregnat och varit kallt de dagar jag varit här, vilket är tråkigt då Byron sägs vara en kanonmysig stad med hä...

Av Emilia - 13 april 2014 14:40

Vilka härliga dagar jag har haft denna vecka, helt underbart. Just nu befinner jag mig i Byron Bay, ett av de mest populära ställen hos backpackers. Här är det fullt av hippies med dreads och bohemisk klädstil, jättemysig stad dessutom. Jag kom hit m...

Ovido - Quiz & Flashcards