Alla inlägg den 16 augusti 2013

Av Emilia - 16 augusti 2013 06:45

Vilken fantastisk dag i en fantastisk stad. Strålande väder, cykeläventyr och matkoma. Den kombinationen går aldrig fel.


Efter att vi försökt bli av med vår jetlag igår så gav vi oss ut på en eftermiddagspromenad för att hinna se lite av staden innan det var dags att sova. Dimman hade lagt sig väldigt tät över och runtom San Francisco, vilket den ofta gör då staden är omgiven av vatten på tre sidor. Kylan och vindarna som sveper in från havsbukterna och värmen från land bildar dimman som ofta lägger sig som ett täcke över staden. Nog med fun facts. Vi gick ner mot Marina district, för att kolla ut över vattnet och Alcatraz, som just då såg väldigt spöklik ut där den uppenbarade sig på ön ett par kilometer från San Francisco. Runt omkring oss var människor väldigt hurtiga, alla vi mötte löptränade, cyklade eller tränade på annat vis. Husen längs Marina Boulevard var helt fantastiska och de fanns i alla möjliga former och färger, så mysigt! Vi vandrade vidare in mot staden och såg Palace of Fine Arts, ett av stadens kännetecken. 
Vi insåg att vi inte ätit på många timmar, och gick länge längs de mysiga gatorna innan vi satte oss på en restaurang. En classic cobb sallad fick fint plats i magen innan vi gick hemåt för att sova.

Idag vaknade vi utvilade och taggade även om det var molningt ute. Vi styrde våra steg mot ett mysigt café vi läst om på internet och hamnade i Tenderloin, det enda område man bör undvika i San Francisco. Gatorna fylldes snabbt av uteliggare, alkoholister och tandlösa gubbar som rotade i soptunnor.
Utanför cafét var det lång kö, så vi bytte riktning och tog oss snabbt genom området. Vi hamnade istället på mysiga "Sam's diner" på Market Street, där vi åt en supergod frukost bestånde av äggröra, bacon, frukt och tomat. Med påfylld energi gick vi många kilometer för att komma till stället där vi bestämt oss för att hyra cyklar. Dumma som vi var dissade vi att ta hjälmar, vilket vi borde haft när vi senare under dagen flög fram bland San Franciscos branta backar (vi är oskadda mamma, du kan vara lugn.)
Många, långa trafikerade vägar skulle vi svischa fram på innan vi kom fram till cykelturens första delmål, Golden Gate Bridge. Självklart var bron täckt av dimma, medan det var klarblå himmel över resten av staden. Men vi fick iallafall en del bilder på stommen av bron. Vi trampade vidare mot Fort Point där vi fick en underbar utsikt över staden. Vi cyklade sedan längs Marina Boulevard och Beach Street för att komma till Fisherman's Wharf och Pier 39. På Pier 39 fanns ett soldäck mitt i viken, och där kryllade det med sjölejon, vilket var väldigt lustigt. Det visade sig att sjölejon hade återkommit i stora grupper till detta soldäck sedan jordbävningen i San Francisco 1989. Komiskt. Fisherman's Wharf- området var iallafall väldigt mysigt, och även min favoritdel av San Francisco. Vi snubblade även in på ett fint galleri med fantastiska naturbilder tagna av Rodney Lough Jr.
Sedan cyklade vi för att se alla kända backar San Francisco har att erbjuda. Träningsvärken i ben och rumpa efter idag är inte nådig vill jag lova. Jisses, vilka backar, ibland var det som att försöka cykla uppför väggar. Vi fick iallafall se kända Lombard Street, Nob Hill och mycket annat vackert.
Middagen fick bli på ett 50-tals diner några kvarter från vårt hotel. Sallad med kyckling, bönor, guacamole, sourcream och jalapeños. Det är helt okej att vara glutenintolerant i detta land, jag har fler alternativ än väntat!
Nu ligger vi i vår kingsize-bädd på rummet och laddar upp inför en fullspäckad morgondag med mer cykling, mat och träff med mina amerikanska släktingar. 
Nu, bildbomb:                  

          

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards