Alla inlägg den 12 augusti 2013

Av Emilia - 12 augusti 2013 01:05

Heeelt galet, kan inte fatta att jag är i New York!
Flygresan hit gick fort, sedan tog det ett tag att ta sig till hotellet, 30 grader varmt och vi fick gå en bra bit. En fet ryggsäck med 17 kilos packning på ryggen, och en ryggsäck på magen med 7 kilos packning - svettigt!
Gick ut och åt kinamat på kvällen, väldigt gott men inte smidigt att vara glutenintolerant. 
VI bor på ett sunkigt hotell i Chinatown: rummet är 8 kvadratmeter stort (en säng, en tv och en spegel), vi har inget fönster i rummet och toan ligger 20 meter från rummet. Som tur är så är duschstrålen bra iallafall.
Inatt vaknade vi vid 4-tiden av att paret i rummet bredvid hade lite allt för trevligt (väldigt lyhört).
Lagom trötta när vi vaknade, men taggade för att utforska denna underbara stad!

Gick från Chinatown till Battery Park och tog färjan till Liberty Island för att se Frihetsgudinnan. Så himla mäktigt! Var där i några timmar och strosade runt och sedan tog vi färjan tillbaka till Manhattan. Sjukt härligt väder idag, strålande sol och klarblå himmel, sådan bra start på resan.
Gick till minnesmonumentet för World Trade Center, sedan skulle vi gå för att hitta något bra ställe att äta. Slutade med att vi gick längs Broadway ungefär en timme, sedan hamnade vi på restaurangen "S'Mac". Beställde en tallrik med Mac n' Cheese (glutenfritt!). Gott efter att ha varit hungriga i allt för många timmar, dock lite för mycket fett och ost för min del. Så där tog vi igen alla kalorier vi blivit av med idag :)
Nu sitter vi i vår fängelsecell till rum och laddar batterierna för att sedan ta en promenad runt kvarteren, om min kära resekompis tänkt vakna igen vill säga :)
Här har ni en liten bildbomb från de senaste dagarna!
Ha det fint!

           

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards