Direktlänk till inlägg 5 mars 2014

Galen helg, vattenpark, hotellyx och Jakob åker hem!

Av Emilia - 5 mars 2014 10:26

Ännu en vecka har passerat och det är redan mars månad.
Den senaste veckan har varit mycket händelserik, mycket roliga aktiviteter och många skratt, kort och gott en mycket bra vecka.
I torsdags jobbade jag som hantlangare hela dagen och gjorde allt från storstäda en lägenhet som skulle ut för försäljning till att byta ett verandagolv (som sagt mamma och pappa, ni behöver inte göra mycket annat än att slappa på er semester i sommar, jag har koll på läget). På kvällen blev det lugnt med kortspel och cider/öl.
Även fredagen bestod av jobb, vilket innebar städning hos familjen där jag städar varje vecka. Dagen gick fort, sedan blev kvällen inte riktigt som vi tänkt oss. Jospeh kom hem från jobbet och meddelade Jonna om att han ville klippa av sina dreadlocks. Sedan gick allt fort, Jospeh blev korthårig och då blev Jakob väldigt sugen på att klippa sig också, vilket jag var helt emot. Ändå så hade han, en halvtimme senare, snaggat av halva håret. Många timmar senare när vi skrattat färdigt och försäkrat Jakob om att håret växer ut, la vi oss för att sova då vi skulle upp tidigt kommande morgon.
Klockan 5 ringde alarmet på lördagsmorgonen. Jag och Jakob blev upphämtade av "Jump the Beach Brisbane" och tog oss ut till Redcliffe där Jakob skulle hoppa fallskärm. Medan Jakob övervann sin höjdrädsla så tog jag en promenad vid havet och njöt av solen och det salta vattnet som skvätte upp bland klipporna längs strandpromenaden. Det var ett tag sedan vi senast såg hav, då vi bor mitt inne i Brisbane och närmsta strand ligger en halvtimme bort. Väl tillbaka nere på marken hade Jakob förvandlats till en adrenalinjunkie och hade väldigt mycket energi jämfört med mig som halvsov. Vi åkte sedan tillbaka till vandrarhemmet och sov ett bra tag, kollade på How I Met Your Mother och åt mat. På kvällen hängde vi med Jonna och Joseph, sedan blev det en sväng till Donken.
Söndagen tillbringade vi i vattenparken "Wet n' Wild" som ligger på Gold Coast, cirka en timme från Brisbane. Där lekte vi hela dagen bland de stora vattenrutschkanorna och andra vattenattraktioner. En mycket lyckad dag som blev ännu mer lyckad när jag och Jakob checkade in på lyxiga Meriton Hotel (Jakob fick många guldstjärnor för detta vill jag lova). Vi åt god mat och kollade på film, sedan sov vi som barn i den stora hotellsängen.
I måndags åt vi god frukost och kollade på How I Met Your Mother och njöt av den fantastiska utsikten över Brisbane. Vi tog sedan en sväng till hotellets gym, sedan simmade jag en timme i hotellets simbassäng och avslutade med att sitta i jacuzzin. På kvällen åt vi sushi (Jakob som inte är någon "sushikille" tog istället hamburgare, vilket han ätit varje kväll den senaste veckan) och såg "Hunger Games" för första gången någonsin.
Tisdagen började bra med frukost och simning. Sedan åt vi lunch och efter det blev det shopping. Vi lagade sedan pasta carbonara i vårt fina kök och kollade på "About Time" tillsammans med Jonna. 
Idag har varit en dag med mycket blandade känslor, ångest inför att Jakob ska åka hem imorgon, samtidigt som att jag själv snart ska påbörja min resa hem till Sverige. Vi åt god frukost, tvättade, packade, kollade på film och skrev vykort. Det blev sedan en promenad in till stan för att äta lunch och shoppa. Kvällen har varit lugn och vi ska snart iväg och köpa kvällsmat. Imorgon ska jag återigen tillbaka till Brisbane City Backpackers efter att jag vinkat hejdå till Jakob på flygplatsen. Efter 3 månaders resande tillsammans är det ännu en gång dags att säga hejdå för ett tag, vilket kommer att bli mycket jobbigt. Tack Jakob för att du stått ut med mig varje dag sedan december. Tack också för att du är du och för att du är en sådan underbar pojkvän. Jag har tur som har dig.
Det är nu 10 veckor tills jag står på svensk mark igen, jag har mycket kvar att uppleva, samtidigt som jag börjat räkna ner dagarna.
Hoppas att allt är bra med er hemma i vårvärmen!

                     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 5 maj 2014 16:38

8 dagar har vi nu tillbringat i Malaysia, och vi är nu i Kota Bharu, vårt tredje stopp i Malaysia. Den senaste veckan har varit riktigt härlig och väldigt, väldigt varm. Vi har varit nära att drabbas av svettdöden ett flertal gånger, vi har fotografe...

Av Emilia - 27 april 2014 14:58

Det har varit några intensiva dagar sedan jag senast bloggade, och jag har hunnit att tillbringa både dagar i Sydney och rest vidare till nästa destination på denna resa, Singapore. Jag tog nattbussen från Coffs Harbour i tisdagsnatt. Det var en jobb...

Av Emilia - 22 april 2014 09:01

En vecka har snart gått sedan jag lämnade Byron Bay och tog bussen til Yamba. Många härliga vänner har jag träffat sedan dess, och jag har också upptäckt ett av mina favoritställen här i Australien.Jag anlände sent till Yamba i onsdags, där jag check...

Av Emilia - 16 april 2014 09:55

Tre dagar har nu passerat här i Byron Bay och jag sitter nu och väntar på bussen som ska ta mig till Yamba senare ikväll.Det har mestadels ösregnat och varit kallt de dagar jag varit här, vilket är tråkigt då Byron sägs vara en kanonmysig stad med hä...

Av Emilia - 13 april 2014 14:40

Vilka härliga dagar jag har haft denna vecka, helt underbart. Just nu befinner jag mig i Byron Bay, ett av de mest populära ställen hos backpackers. Här är det fullt av hippies med dreads och bohemisk klädstil, jättemysig stad dessutom. Jag kom hit m...

Ovido - Quiz & Flashcards