Alla inlägg den 20 augusti 2013

Av Emilia - 20 augusti 2013 04:10

Hejsan alla!
Det har varit två intensiva och långa dagar, men nu har jag äntligen lyckats få lite tid så att jag kan uppdatera här :)
I söndags började vår bussresa. Jag och Emma hade sovit alldeles för lite, och vi skulle samlas redan vid 7.30 för att ge oss av mot vårt nästa delmål, Yosemite National Park (äntligen lärt oss att uttala det rätt). Vår grupp består av 10 tjejer och 3 killar, och alla kommer från olika delar av världen. Vi har en sjukt rolig och schyst guide, en tjej på 25 år.
Igår åkte vi länge med buss innan vi kom fram till parken, och då gjorde vi bara en kortare hike för att se några av de massiva träd som finns här, sequioa trees. Efter det tog vi bussen till vårt boende, ett stugområde (Yosemite Bug Lodge) ca en timme från parken. Alla tjejer i gruppen bor tillsammans i en stuga, och sover i våningsängar, så det är en omväxling för min och Emmas del som delat säng sedan resans start. Igårkväll åt vi kvällsmat på restaurangen i stugbyn och spelade spel med gruppen, sedan var vi helt utmattade, så det fick avrunda kvällen.

Idag vaknade vi ganska tidigt, åt frukost i restaurangen och köpte även med oss lunch att förtära under dagens hike. Vi åkte runt en timme för att komma fram till en del av parken, kallad "Curry Village". Sedan började en riktigt tuff hike. Vi vandrade totalt 5 timmar idag, ca 13 km. Dock hade vi många stopp, både för att äta och fylla på med vatten, eftersom att 6 km, av de 13 km vi vandrade, var uppförsbacke. Det var väldigt varmt också, och vi var väldigt effektiva med kameran under dessa timmar. Det var två delstopp vandringen, Vernal falls och Nevada falls. Jag önskar jag kunde beskriva med ord allt det fantastiskt vackra vi sett idag, men fotona nedanför får försöka ge en bild av det (dock gör de inte utsikten rättvisa). Det var iallafall en riktigt tuff vandring, väldigt brant, ojämna steg med "trappor" gjorda av stenar. Men absolut värt varenda steg, för när man väl kom upp till Vernal falls, och sedan Nevada falls var utsikten obeskrivlig. Alla ni som tänkt åka runt i USA, missa inte Yosemite National Park!
Nu är vi iallafall tillbaka i stugbyn, redo för att äta middag! Det mesta på menyn i stugbyns restaurang är glutenfritt! Så ikväll blir det kyckling, quinoa, grillade grönsaker och sallad! (Är för övrigt vrålhungrig hela tiden). Hoppas allt är bra med er där hemma!
Här kommer lite bilder från dagens utflykt:

[Bild]

[Bild]

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards